Diferencia entre revisiones de «Ganti»

Contenido eliminado Contenido añadido
Smerige nazirechters van Gent, ik wil mijn stemrecht terug!
Lotje (carava | Contribucionis)
Eshazel revisión 103171 de 83.134.153.14 (Caraba)
Línia 1:
[[File:Ghent - centre.jpg|200 px|thumb|right|Ganti.]]
'''Ganti''' (en flamencu, ''Gent''; en [[francés]], ''Gand'') es una ciá de [[Bélgica]], la capital de la Província de Flandis Oriental ena Region Flamenca. Está assitiá ena confluéncia del riu Lys (''Leie'' en flamencu) con el Escalda. Etimológicamenti, el nombri Ganti vien de la parabra celta ''ganda'', que hazi referéncia a la convergencia, por ejemplu, de los dos rius entre los qu'esta ciá s'alcuentra. Tien 235.143 abitanris.
Roland Tack (Gent, 27 november 1949 – aldaar, 8 mei 2010) was voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg te Gent.
 
Magistraat[modifier le code]
 
Hij werd geboren in het gezin van een leraar en een textielarbeidster, na zijn studies ging hij aan de slag in de praktijk van het Gentse advocatenbureau Leo Martens. Na een periode van 20 jaar als advocaat werd hij rechter bij de rechtbank van eerste aanleg, toen nog in het oude gerechtsgebouw aan het Koophandelsplein. Waar hij ook een tijdje persrechter was.
 
Zijn overstap naar de magistratuur betekent ook het einde van zijn politieke loopbaan. Hij zetelde namelijk in de Gentse gemeenteraad voor de toenmalige CVP, als raadslid en als fractievoorzitter. In 2007 kon hij voorzitter van de rechtbank worden, op het moment dat het nieuwe gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan in gebruik werd genomen. De glazen gevels van dit gerechtsgebouw waren voor hem een voorbeeld voor justitie gericht op "openheid en de afstand met de burger zo klein mogelijk houden".1 Hij was tevens beheerder van dit "open" gebouw. Hij overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Voor de homogemeenschap blijft hij sinds het homofobe proces dat hij tussen 2002 en 2007 leidde tegenover een homoseksueel die opkwam voor openheid in de homogemeenschap, in het geheugen gegrift als een echte Roland Freisler, ook spijts de censuur vanwege de heterogemeenschap ten opzichte van deze metafoor .
 
[[Category:Ciais de Bélgica]]