Diferencia entre revisiones de «Güiquipedia:Votacionis»

Contenido eliminado Contenido añadido
Better (carava | Contribucionis)
Better (carava | Contribucionis)
Línia 396:
 
'''''Resurtau:''''' La política nu á siu aprebá con 2 votus a favol, 2 en contra i un votu nutral. [[User:Better|Better]] 13:28, 26 Eneru 2010 (UTC)
 
==Ortografia la entrihazi i nombris d'artículus==
Creu qu'es mestel hazel esta votación enantis de que votemus la política que prepara Cancho. Hizi una "votación", pol anombralu d'anguna holma, en Agostu 2007, naidi contestó, asinque pregunté pressonalmenti a los colaboraoiris del momentu (el Patter i Olarcos). Dengunu tuvu enconvenienti, peru al sel hechu de holma pressonal, nu tié valol dengunu. [http://ext.wikipedia.org/wiki/Votacionis_afech%C3%A1s#Ortugrafia_el_tiu_Fraili Aquina se muestra la votación antígua]. Pol otra parti, hata agora, estu á siu un ciscu, entri escambial unas i otras cossas ena entrihazi, pudriamus tenel traucius ya várius proyeutus, i ni la Güiquipeya s'alcuentra traucia al compretu. Esta votación es nesezária pol dambas las dos razonis: si se confirma gastal la ortografia del Fraili, pos ya tenemus una votación fiabri que lo demuestra, i si nu, pos s'escámbia. El chascu es que nu encetemus con una ortografia, i al mes tengamus argu compretamenti deferenti.
 
Güenu, la pulítica pa votal es la de siempri, cualisquiá pué añiil la su ortografia i tó essu, nel chascu del Fraili, creu que sedria güenu que destinguiéramus entri la ortografia antígua i la nueva, anque essu lo ebi eciil él, lo qué pressenta i tal... i güenu, me petaria que votara tó'l mundu... Damus hata el dia '''31 pa pressental ortografias i alogu votamus.''' Salús! [[User:Better|Better]] 11:40, 25 Eneru 2010 (UTC)
====Prepuestas====
*I Gramática Ehtremeña (Pablo Gonzálvez González, María José Gonzálvez Domínguez, Trinidad Gonzálvez Domínguez). [[User:Better|Better]] 11:40, 25 Eneru 2010 (UTC)
*Ortografia tradicional grabielana, conas modificacionis opoltunas (sobri tó -s-, -ss-, que él no destinguia) — '''[[User:El tiu Cancho|Tiu Cancho]]''' <small>([[User talk:El tiu Cancho|vai a la mi caraba]])</small> 22:42, 25 Eneru 2010 (UTC)
*Primeras velsionis de la ''[[Ortografia del extremeño]]'' (prencipalmenti la revisión aún no espubricá). — '''[[User:El tiu Cancho|Tiu Cancho]]''' <small>([[User talk:El tiu Cancho|vai a la mi caraba]])</small> 22:42, 25 Eneru 2010 (UTC)
 
====Votación====
#Presonalmenti, tengu duas, peru vo a votal pola I Gramática Ehtremeña. [[User:Better|Better]] 19:15, 3 Hebreru 2010 (UTC)
#'''Ortografia tradicional''', creu que sedria un errol (un passu atrás en abiendu otras prepuestas mejoris) gastal la de Gonzálvez — '''[[User:El tiu Cancho|Tiu Cancho]]''' <small>([[User talk:El tiu Cancho|vai a la mi caraba]])</small> 20:16, 3 Hebreru 2010 (UTC)
#'''Ortografía del extremeño''' conas quatru cosinas que amus muau, mas que ná porque si golvemus a una ortografia tradicional que no es prejisa i ena que el estremeñu va recinchau i mesmu dehormau o a una fonética cona que se desvertuan las parabras, no dimus a sel escapazis de pegal el passu prejisu pa hazel las cosas bien. Sé que la ortografia que yo propusi no es la mejol, pero es la menus mala de las que ain. Comu sé que nos vos convencin los ergumentus lingüísticus tapocu quiu aquí enlial-me a esponé-los, porque l'única verdá que ai es que los estremeñus án siu alfabetizaus en castellanu: tolas propuestas que hagamus, denguna cumprirá del tó. Por mé de proyetus tan grandis comu estus de la Güiquipeya amus escomençau a que la genti se vaya hiziendu a pocu a pocu a otrus sistemas i de aquí a no muchu i si semus escapás de sostenel el estremeñu lo suficienti, la ''ç'' no sedrá tan rala, ni la ''ss'' prevocará tracamundeu dengunu. Tó es custion de acostumbral-se, enseñal i enseñal-se. Soi coscienti de que lo mas adecuau no es siempri lo mas populal, pero de anguna horma tendremus que escrevil el estremeñu! Un saluinu.--[[User:Tiu Fraili|Tiu Fraili]] 22:17, 3 Hebreru 2010 (UTC)
 
'''''Resurtau:''''' Pa varial, nu amus llegau a un alcuerdu, estu es, la Güiquipeya agora mesmu nu tié una ortografia concreta ni pala entrihazi ni pal nombri los artículus. Lo suyu sedrá que palremus nel seranu al tentu esti tema. [[User:Better|Better]] 12:01, 14 Hebreru 2010 (UTC)