Diferencia entre revisiones de «Númiru π»

Contenido eliminado Contenido añadido
Sa (carava | Contribucionis)
Criá página con 'En matemáticas, '''π''' es la '''costanti d'Arquimedi''', una costanti que relaciona el diámetru de la circunferencia con el longol del su perímetru. P = d · '''π...'
 
Sa (carava | Contribucionis)
Sin resumen de edición
Línia 1:
En [[matemáticas]], '''π''' es la '''costanti d'Arquimedi''', una costanti que relaciona el diámetru de la circunferencia con el [[longol]] del su perímetru.
 
P = d · '''π'''
 
El símbolu π se pronuncia [pi] i es la decimusétima letra de l'alfabetu griegu.
 
π es un númeru irracional, es izil, la su parti fracionaria tien un númeru de cifras enfinitu i amás no tien dengún periou. Por hazel cálculus prácticus s'áebi d'agafarcogel un valorvalol simplificatsimplificau comcomu perpor exempleejemplu: 3,14159265.
 
El nombrenúmeru π, aamás mésde d'aparèixerparecel en laena fórmula de ladel longitudlongol de la circumferènciacircunferencia, apareixpareci aen totestolas lesecuacionis equacionsmatemáticas matemàtiques derivadesderivás d'aquestaesta: la superfíciesuperficii del cerclecírculi, la superfíciesuperfícii i el volumvolumin de l'la esfera... i tambétamien en nombrosesalbondu equacionsecuacionis de [[física]].