El Rebollal

comarca salmantina en Castilla i Lión, España
Agora ain pessonas trebajandu nesti artícalu
Por causa d'estu, puein faltal conteníus o avel marrus en el hormatu. Has el favol, enantis de hazel qualquiera muación, vai-ti ala carava a tentu d'esti artícalu pa poel cordinal la su redación.

El Rebollal es una comarca assitiá nel suloesti la província de Salamanca, hiziendu arrayu con Estremaúra i Portugal. S'asiaja de 5 monicípius: Payu, Navasfrias, Peñaparda, Robrea i Villarrubias. Tolos monicipius están endretu del espaciu natural protegiu d'El Rebollal [1].

Assitiamentu endretu la província.

La luenga propia la comarca es la palra del Rebollal, varianti el estremeñu. Es palrau por alreol de 4.000 pessonas (entre abitantis del lugal e inmigrantis).

Los sus arrayus no se correspondin con una devision almenistrativa, sinu con una demarcación estóricu-traicional,[2] coltural[2] i geográfica.[2] Se denomina assina por sel el robli rebollu (Quercus pyrenaica) la especii mas característica dela mesma.

Huentis Edital

  1. http://noticias.juridicas.com/base_datos/CCAA/cl-l8-1991.html
  2. 2,0 2,1 2,2 Llorente Maldonado, Antonio, Las comarcas históricas y actuales de la provincia de Salamanca. pp 67. <<El Rebollal es una de las comarcas salmantinas de mayol pessonalidá dendi tolos puntus de vista (geográficu, étnicu, folklóricu, linguísticu, etc.). El Rebollal, ogañoti, comprendi la parti meridional serrana del antiguu Campu del Robreu, llamau tamién anguna vezi Campu de Robrea, i enclui los puebrus i alquerías de Navasfrías, El Payo, Peñaparda, Villasrubias, Robleda, Villar de Flores, Casillas de Flores, Perosín i Jaque de Riofrío>>}}