Las Villuercas (comarca)

Las Villuercas es una comarca estremeña assitiá entri los rius Tahu i Guadiana. Toma el nombri de la sierra que la rodea nel suresti la província e Caçris.

Las Villuercas
Entidad subnacional


Ubicación de Las Villuercas
Coordenadas 39°20′00″N 5°29′00″O / 39.33333333, -5.48333333
Capital Guadalupi
Entidad Comarca de España
 • País Bandera de España España
Superficii  
 • Total 1545,5 km² Ver y modificar los datos en Wikidata
Altol  
 • Media 570 m s. n. m.
Puebración (2015)  
 • Total 9045 hab.
 • Densidá 5,85 hab/km²
Vista e Guadalupi, enas Villuercas

Assitiamientu Edital

De orografia montañosa, tiini cumu cimera máisima el picu Villuercas (1.600 m).

Nesta comarca, deviia en deferentis ecosistemas, s'alcuentra una zona de arta montaña, con bosquis caucifólius bien conservaus (castañaris, rebollaris i robrealis). A meya artitú se dan alcornocalis i enas hesas vehetan chaparreras.

Posei tamién una gran fauna holmá pol ciervus, habalís, ganau bovinu, i enas sus zonas mas vílhinis, ehempraris de linci ibéricu. Á siu decrará "Zona d'Especial Proteción de Avis" pa conserval divelsas especis la comarca, ya que costitui un lugal de resiéncia temporal i pará migratória.

Enos sus 1.483,3 qm² vivin 10.354 abitantis.

La su capital es Logrosán, Otras puebracionis d'emportáncia son Berçocana, Cañameru Alia i Guadalupi, ondi s'alcuentra el monastériu de Guadalupi, decrarau Patrimoñu la Umaniá.

Nesta comarca s'alcuentra la mayol cantiá e pinturas rupestris d'Estremaura, i son albondus los restus arqueolóhicus i vestíhius las deferentis curturas qu'án residiu enas sus tierras a través de la estória.

Monicípius Edital

Atihus Edital