Gxermo2.svg Esti artícalu es un encetu

Si te apeta, pueis enlial-ti a trebajal en él, landeandu más información i amejorandu lo escritu.



Ilta Elina Fuchs (nació en Jyväskylä, Finlándia el añu 1997)[1], conocia simprimenti comu Ilta es una cantanti i componeora finlandesa. Conocia prencipalmenti por haber particiau ena canta "Bridges" de Cheek i a su participación ena competición UMK 2021 cola canta "Kelle mä soitan", ondi quedó ena 3ª posición.

ViaEital

Tuvu nacencia ena ciá de Jyväskylä, Finlándia. Agora estudia ena ciá de Helsinki, dendi 2014/2015.[2]

DiscografiaEital

ÁlbunEital

  • 2020 - Näitä hetkiä varten[3]

CenzillusEital

  • 2017 - Koukkuun
  • 2017 - Oi jouluyö
  • 2018 - Ristitulessa
  • 2018 - Muurit
  • 2018 - Naurettava
  • 2018 - Taivas sylissäni
  • 2019 - Kun katsoit minuun
  • 2019 - Romeo ja Julia
  • 2020 - I Will Always Love You
  • 2020 - Minne mä meen
  • 2020 - Rakastaa ei rakasta
  • 2020 - Jouluksi kotiin
  • 2020 - Anteeks
  • 2020 - Voimanainen
  • 2020 - Anna tuulla vaan
  • 2021 - Como fue
  • 2021 - Kelle mä soitan [4]

ContribucioniEital

  • 2015 - Sillat (Cheek cola Ilta)
  • 2017 - Spagettii (Bang For The Buck cola Ilta)
  • 2018 - Paratiisiin (Pikku G feat. Ilta)
  • 2019 - Mitä sulle jää (Pikku G feat. Ilta)

HuentisEital

  1. [Ilta Fuchs] - Ilta Fuchs - Helsinginuutiset Prantilla:Fi
  2. [Ilta Fuchs] - Ilta Fuchs - maaseuduntulevaisuus Prantilla:Fi
  3. [Ilta Fuchs] - Ilta Fuchs - Warnermusic Prantilla:Fi
  4. «Tässä ovat UMK21-finalistit – “Kaikkien aikojen kovin kattaus”». Yle. Festival d'Urovisión 2021 (en finés). Consultau’l 06 setiembri de 2020.

AtijusEital