Esti artícalu es un encetu

Si te apeta, pueis enlial-ti a trebajal en él, precurandu más información i amejorandu lo escritu.



Balboa (puebru)

{{{imagin}}}
Nombri oficial Balboa
País  España
Comunidá Autónoma Estremaúra
Provincia Badajós
Provincia Badajós
Comarca El Lácara
Ciá Badajós
Coigu postal 06195
Superficii - km²
Altol 170 msnm.
Distritu 13 km a Badajó
Puebración 517 ab. (2011)
Gentiliciu balbuínu, -a
Moti -
Ríus Guadiana, Los Limonetis, Mataquinteros
Página web [1]

Balboa [bɑlˈβ̞oa] es un puebru colonización que cai a 17 km dela capital provincia. Está junta'l Aropuertu Badajós, lindandu con El Limonetis i Guadiana. Tien una puebración de 517 ab. (2011) i es una pedanía que perteneci al ayuntamientu de Badajós dendi la su fundación. La actividá prencipal es la agricoltura.

Nombri Edital

Esta localidá pacensi lleva el nombri de Balboa en onol al conquistaol estremeñu Vasco Núñez de Balboa, originariu de Xerés delos Cavallerus. Balboa es un nombri galaicu-portugués, Val Boa 'valli buenu'. Con el tracamundeu medieval en el escrevieru delas labiaris, muchas delas v- enicialis se muarun a b-: Val Boa > Valboa > Balboa. En ogañu no se tien sentíu del primel biembru del compuestu, de má que se respeta el nombri medieval del apellíu del que procedi.


Atijus Edital


Comarca Tierra de Badajós

Monicipius: Abuquerqui  · L'Albuera  · Badajós  · Guadiana  · La Coosera  · Pueblu-Nuevu de Guadiana  · San Vicenti d'Alcántara  · Talavera la Real  · Val-de-La-Calçá  · Villal el Rei

Pedanías: L'Alcaçaba  · Alvarau  · Balboa  · Xévora  · Novelda de Guadiana  · Sagrajas  · Val-de-Botua  · Villa-Francu de Guadiana.

Guipal mas endirguis al tentu...