Diferencia entre revisiones de «Yann Tiersen»

Contenido eliminado Contenido añadido
SieBot (carava | Contribucionis)
c robot Modificado: uk:Ян Тьєрсен
Tiu Fraili (carava | Contribucionis)
c Corriju haltas i pongu al dia
Línia 1:
[[Image:Yann Tiersen 1.jpg|thumb|Yann Tiersen al violín]]
'''Yann Tiersen''' es un músicu polistrumentista [[fráncia|francés]], autol la banda sonora la piniclapenicla ''Le fabuleux destin d’Amélie Poulain''.
 
==Biografia==
TuvióTuvu nacéncia el 23 HúliuJúliu de 1970 en [[Brest]] (Fráncia). De nuevu estuyóestudió en várius conselvatórius enas ciais de [[Rennes]], [[Nantes]] i [[Boulogne]]. EstuyóBichó [[violín]] i [[pianu]] i mas tardinu compusiciónconposicion, enanchandu el su repertóriu estrumental tamiéntamien al [[alcordión]], el ''toy piano'' i la quitarra elétrica. La sus enfruénciasenfrujéncias cuanduquandu nuevu huerun sobritó el [[rock]], la chanson i la [[música crássica]], los tres pontonis enos que se sostriba la su música.
 
==Trebahus==
En 1995 espubricó el su primel trebahutrebaju totalmenti estrumental entitulau ''La valse des monstres''. Un añu mas tardi espubrica ''La rue des cascades'', discu esti ondiandi enclui el tema omónimu colacona vozi la cantora [[Claire Pichet]], pista central la piniclapenicla ''La vie revée des anges'', de Erick Zonca.
 
Mas tardi esprimentó colacona música huntajunta várius grupus musicalis, destacandu el discu ''Bästard'', cuyu es la banda omónima. En 1998 espubrica ''Le phare'' nel que cuentó colacona colabutacióncolaboracion del anombrau cantanti [[Dominique A]], alcibiendurecibiendu ecelentisescelentis críticas.
 
Un añu mas tardinutardi espubricó ''Tout es calme'' i ''Black session'' enos que colabutancolaboran bandas de rock. En 2001 espubrica unu de los sus discus mas laboreaus, ''L’Absente'', ondi participan numerosus artistas. TamiénTamien del 2001 es la banda sonora la piniclapenicla el cineasta galu Jean-Pierre Jeunet ''Le fabuleux destin d’Amélie Poulain'', discu que le dio el vencihónvencijón a la nombreria entrenacionalinternacional.
 
En 2002 en holmatuhormatu de diretu espubrica un discu recopilatóriu entitulau ''C’était ici''. Pa la piniclapenicla ''Good bye, Lenin!'' compónconpón tamiéntamien la su banda sonora orihinaloriginal nel 2002. En 2005 espubrica material nuevu nel discu entitulau ''Les retrouvailles''. Apellau a esti trebahutrebaju le siguió un DVD con el títulu de ''La traversée''. En 2006 espubrica un nuevu diretu, ''On Tour'', hata el momentu el su úrtimu trebahu discugráficu.
 
En 2008 saca la banda sonora la penicla-decumental ''Tabarly'', andi el piano se has protagonista.
 
==Discografia==
Línea 27 ⟶ 29:
* ''Les retrouvailles'', 2005.
* ''On tour'', 2006.
* ''Tabarly'', 2008.
 
==AtihusAtijus==
* PáhinaPágina oficial: http://www.yanntiersen.com/
* Comuniá, en castellanu: http://www.losreencuentros.es/foro/