La Verdaera Elésia Jesús

La Verdaera Elésia Jesús [bɛɾð̪aˈeɾa eˈlezja hɛˈzʊh] (en ingrés True Jesus Church [ˈtɾuː ˈʤizəs ˈʧɜːɾʧ]) es una elésia pentecostal que assigura tenel al reol dos millonis miembrus assitiaus en quarenticincu paisis en seis continentis. Esta elésia hue hundá nel sigru XX, en concretu nel añu 1917, i la huerça los miembrus s´alcuentran en China i Taiguán [1].

La missión esta elésia es pedrical el evangéliu a tolas nacionis enantis la segunda vinia Jesucristu.

Las Dies Prencipales dotrinas i creyéncias Edital

Las dies dotrinas i creyéncias essenciales la Verdaera Elésia Jesús son:

1. El Espritu Santu Edital

La efetiva rececición el Espritu Santu se manifiesta nel palraeru de luengas desconocias i es, velaí, la garantia de tenel una eréncia nel cielu [2].

2. El Bautismu Edital

El bautismu n'áugua es un sacramentu pa la remissión los pecaus i pa la regeneración. El bautismu debi acontencel en áugua corrienti natural, es izil, nun riu, nel mari u nun manantal. El bautizaol -ya bautizau anteriol en áugua i nel Espritu Santu- derigi el bautismu nel nombri Jesucristu[3] i la pressona que recebi el bautismu debi sel margullia tuita en áugua.

3. El Lavau Piezis Edital

El sacramentu el lavau piezis premiti al creyenti tenel parti con Jesucristu. Tamién sirvi comu recordaeru del debel de tenel amol, santiá, umildá, perdón i selvíciu. Tol qu'á alcebiu el bautismu en áugua, tien que recebil el lavau piezis nel nombri Jesucristu. El lavau entri unus i otrus de los piezis puei sel platicau siempri que seya mestel [4].

4. La Santa Comuñón Edital

La Ucaristia es el sacramentu que conmemora la muerti Jesucristu. Premiti participal de la calni i de la sangri Jesús i estal en comuñón con Él pa puel tenel via eterna i resucital nel úrtimu dia. Esti sacramentu veloí se has tan de continu comu seya mestel i se gasta pan sin lua i çumu uva [5] .

5. El Sábau Edital

El dia libri, el sétimu dia la semana, el Sábau, es un disantu, bendiziu i santificau pol Dios. Tien que sel osselvau embaju la grácia el Siñol pa la conmemoración la criación i la sarvación provista pol Dios, cona asperáncia descánsiu eternu ena desotra via.

6. Jesús Edital

Jesucristu, dalcuerdu con esta Elésia, resucitó al tercel dia i arcendió a los cielus, huendu sarvaol la umaniá, criaol los cielus i la tierra i el únicu Dios [6].

7. La Bíblia Edital

La Santa Bíblia, compuesta pol Antíguu Testamentu i el Nuevu Testamentu, está espirá pol Dios i costitui l'única verdá escrita pa la via cristiana [7].

8. La Sarvación Edital

La Sarvación l'atorga Dios pol mé la fe. Los creyentis tienin que confial nel Espritu Santu, pa andal en cata la santiá, pa honral a Dios i amal al restu pressonas [8].

9. La Elésia Edital

La Verdaera Elésia Jesús, estalachá pol Jesucristu pol mé el Espritu Santu pa pola llúvia postrera, es la elésia verdaera restaurá del tiempu apostólicu.

10. La Segunda Vinia Edital

La Segunda Vinia Jesucristu acontecerá nel úrtimu dia, de que abaji del cielu pa julgal al mundu. Los justus recebirán via eterna, pero los impius bicharán la condenación eterna [9].

Referéncias Edital

  1. The Growth of Independent Christianity in China, 1900-1937, Daniel H. Bays
  2. (Romanos 8:16, Efesios 1:13-14)
  3. (Juan 3:5; Mateo 3:16; Hechos 2:3-8, 10:48)
  4. (Juan 13:1-7,13:15)
  5. (1 Corintios 10:17, 11:26; Juan 6:53; Marcos 14:24-25)
  6. (Juan 3:16; 1 Corintios 15:3-4; Hechos 4:12)
  7. (2 Timoteo 3:16)
  8. (Efesios 2:8)
  9. (Mateo. 25:31-34; 1 Tesalonicenses 4:16-17)

Atijus Edital